Naar IN-Z.be

Loopbaanbegeleiding

Professionele begeleiding via loopbaancheques. Persoonlijk, op maat en effectief in de zoektocht naar je talent, je jobdoelwit en je mogelijkheden om daar te geraken. We matchen jouw aan onze coaches en begeleiden je naar de volgende stap in je carrière.

Neem contact met ons op via trainingenbegeleiding@in-z.be of vul het formulier onderaan de pagina in.

Vind jouw droomjob via loopbaanbegeleiding

Het merendeel van je leven breng je op het werk door. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je je goed voelt in je werk. Ontdek of jij werk doet dat écht bij jou past en volg loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding: hoe werkt dat?

Tijdens een individuele begeleiding reflecteer je over je huidige job en sta je stil bij je verdere loopbaan. Dit onder begeleiding van een ervaren coach.

Loopbaanbegeleiding bestaat uit 4 belangrijke stappen:

  1. Vrijblijvende kennismaking: een goed gevoel vormt de basis van onze samenwerking, aangezien je heel wat over jezelf zal gaan vertellen. Daarom voorzien wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen maar waarin we vooral ook je verwachtingen aftoetsen en eventuele sessies reeds inplannen. Dit kan zowel telefonisch als bij ons op kantoor.
  2. Begeleidingstraject van 4 uur: als je na het kennismakingsgesprek beslist om te starten met de loopbaanbegeleiding bij IN-Z training & begeleiding, gaan wij over tot een intensief traject. Door middel van reflectieoefeningen, zelfevaluaties en gesprekken sta je stil bij: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat motiveert mij? … Je analyseert je loopbaanverleden en je huidige situatie en denkt na over je verdere loopbaan (welke job past het best bij mijn persoonlijkheid en mijn leven?). Jouw inzichten leg je vast in een persoonlijk actieplan.
  3. Wil je achteraf graag nog bijkomende ondersteuning bij het expliciteren van concrete acties en de realisatie van je persoonlijk actieplan, dan kan je kiezen voor een loopbaanbegeleiding vervolgtraject van 3 uur.
  4. Tot slot overloop je met je loopbaanbegeleider hoe je de begeleiding hebt ervaren en of je nog iets moet bijsturen. Heb je daarna nog vragen, dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding terecht bij je loopbaanbegeleider voor een gratis nazorggesprek. De nazorg omvat maximaal 30 minuten per pakket of maximum 1 uur per 7 uur gevolgde loopbaanbegeleiding.  De vorm van deze nazorg is vrij te bepalen (gesprek, telefonisch, e-coaching, …).

Je ontvangt een gepersonaliseerd attest als een loopbaangerichte opleiding deel uitmaakt van zijn persoonlijk ontwikkelingsplan. Met dit attest kan je opleidingsverlof, -krediet en -cheques aanvragen voor die specifieke opleiding vermeld in je POP. 

Waarom kiezen voor de loopbaanbegeleiding van IN-Z?

Onze respectvolle en warme aanpak stimuleert mensen en versterkt je gevoel van eigenwaarde. We werken zeer concreet, toepasbaar en op maat van jouw noden en behoeften.
 
Hiervoor maken we gebruik van zeer afwisselende methodieken: vragenlijsten, invuloefeningen, open opdrachten, reflectieoefeningen, …
We focussen niet alleen op je werk en je loopbaan. Waar zinvol nemen we ook de rest van je context (gezin, omgeving, woonplaats, leeftijd, …) mee in het proces zodat we jou de beste loopbaanbegeleiding kunnen aanbieden.

Erkend loopbaancentrum

IN-Z is een erkend loopbaancentrum en werkt met loopbaancheques. 

Getuigenissen loopbaanbegeleiding

"Dankzij loopbaanbegeleiding bij IN-Z ben ik er in geslaagd voor mezelf uit de moeilijke beroepskeuze te geraken. Ik was erg opgelucht dat ik snel terecht kon, gezien de urgentie van de te nemen beslissing. Ik ben zeer tevreden over de methode van aanpak, de huiswerkopdrachten, de ondersteuning en van mijn uiteindelijke beslissing. Het gaf me ook een goede grond om deze beslissing aan de buitenwereld te kunnen mededelen. "
 
"Zeer professionele aanpak, kritische bedenkingen, goede terugkoppeling van tegenstrijdigheden in mijn eigen gedachten, vriendelijke en warme persoonlijke ontvangst, individueel aangepaste opdrachten en methodes, geen beslissing in mijn plaats genomen maar wel enorme ondersteuning geboden en inzichten die ik (ondanks dat ik met veel mensen in mijn omgeving reeds erover gesproken had) zelf niet verworven had."
 
"De aanpak met eigen inventarisaties en reflecties werkt heel goed en maken het ook mogelijk om de begeleiding in korte tijd te realiseren. Mijn loopbaanbegeleider had zeer veel empathie, leefde zich enorm snel in in mijn situatie en begreep de wensen die ik had. Zeer aangename begeleiding!"

Hoe starten met de loopbaanbegeleiding van IN-Z?

Contacteer ons voor een eerste gesprek. Afspraken kunnen doorgaan op locatie in Limburg (Hasselt, Genk of Peer) of in Vlaams-Brabant (Leuven).
Besluit je om met ons in zee te gaan? Bezorg ons dan je loopbaancheque. Als je deze bij de kennismaking meebrengt, kan je al meteen aan de slag.
 
Eén loopbaancheque omvat een pakket van 4 uur of 3 uur loopbaanbegeleiding. Afhankelijk van jouw vragen, kies je voor een traject van 4 uur of 7 uur. De gespreksmomenten en spreiding in tijd worden samen afgesproken.
 
Voor meer informatie, contacteer ons vrijblijvend:
IN-Z, Schaapsdries 2, 3600 Genk,  0474/09 63 02, loopbaanbegeleiding@in-z.be

Locaties:
IN-Z, Stadsheide 6, 3500 Hasselt
IN-Z, Schaapsdries 2, 3600 Genk
IN-Z (gebouw Beweging.net), Martelarenlaan 8, 3010, Kessel-Lo (Leuven)
IN-Z, Ambachtslaan 1009, 3990 Peer
 

Praktische informatie
Heb ik recht op loopbaancheques?

Iedereen heeft recht op twee loopbaancheques. De Vlaamse overheid stelt wel enkele voorwaarden:

  • Werkende of zelfstandige zijn op het moment van de aanvraag.
  • Minimum één jaar gewerkt hebben in de afgelopen twee jaar.
  • Afgelopen 6 jaar geen andere gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gevolgd hebben.
  • Wonen in Vlaanderen. Woon je niet in Vlaanderen, dan heb je onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding, zie: www.vdab.be

Hoe vaak kan ik loopbaanbegeleiding volgen?

Elke 6 jaar heb je recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 7u. Je hebt de keuze uit twee trajecten:

  1. Kies je voor een traject van 4u, dan kan je binnen 6 jaar nog een traject van 4u volgen.
  2. Kies je voor het traject van 7u, dan kan je na 6 jaar een nieuw traject aanvragen.

Hoeveel loopbaancheques bestel ik en hoeveel kost het?

Je kan slechts 1 loopbaancheque (voor 4 uur begeleiding) per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen voor een vervolgtraject van 3 uren.
Per loopbaancheque betaal je 40 euro. De reële waarde van één loopbaancheque is 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij.

Hoe bestel ik loopbaancheques?

De loopbaancheque bestel je via de website van de VDAB (www.vdab.be) of op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u).
De loopbaancheques blijven 3 maanden geldig vanaf de aankoopdatum.
 

 

 

Elkaar beter leren kennen?

Heb je zin om ons beter te leren kennen en zelf te ontdekken waarom onze klanten zo opgetogen zijn?
Wil je graag meer info over loopbaanbegeleiding?
Dan spreken we graag eens af voor een eerste kennismaking. Zin in een goed gesprek? Wij wel!

vzw IN-Z training & begeleiding
Schaapsdries 2
3600 Genk
T 011 57 01 60
trainingenbegeleiding@in-z.be