Naar IN-Z.be

Organisaties - Onboarding

Onboarding - Meer dan een warme ontvangst

We besteden als organisatie veel tijd en geld in werving en inwerking van nieuw personeel. Dit is de dag van vandaag geen makkelijke opdracht omwille van de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn steeds minder kandidaten voor een jobaanbieding, er heerst een cultuur waarin kandidaten de mogelijkheid hebben om te shoppen in een uitgebreid aanbod van vacatures en meer dan één op vier nieuwe medewerkers gaat binnen het jaar reeds terug op zoek naar een andere job. Een goede onboarding van nieuwe medewerkers is daarom cruciaal.

Als we willen inzetten op het behouden van nieuwe medewerkers, moeten we hen meer aanbieden dan gewoon een warme ontvangst. Onboarding start al bij het sollicitatiegesprek, de procedure van de sollicitatie tot de aanwerving, de contractondertekening,… . Daarnaast gaat dit verder dan enkel een goed georganiseerde eerste werkdag. Onboarding kan duren tot een half jaar, zelfs een jaar na de opstart van een nieuwe medewerker.

We willen allemaal betrokken, competente en gemotiveerde medewerkers in onze organisatie. Hoe beter nieuwe medewerkers integreren, hoe sneller ze productief zijn. Pak daarom de onboarding van nieuwe medewerkers aan.

Het is echter een uitgebreid proces dat je moet doorlopen met een nieuwe medewerker. Een proces waarin je de hele organisatie moet betrekken en meerdere collega’s een rol moet geven. Er bestaat geen standaard proces dat werkt voor elke organisatie. Onboarding werk je uit op maat. En wij zijn er om jullie hiermee te helpen.

Offerte aanvragen?

 

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!