Naar IN-Z.be

Organisaties - Onthaalbeleid

Een onthaalbeleid is een onmisbaar onderdeel van een strategisch en samenhangend personeels- en organisatiebeleid. Een warm welkom loont en beïnvloedt sterk de betrokkenheid en motivatie van nieuwe medewerkers. 

Een goed introductiebeleid leidt ertoe dat medewerkers snel vertrouwd zijn in de nieuwe organisatie. Het zorgt ervoor dat:

  • Nieuwe medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen.
  • Nieuwe medewerkers hun weg binnen de organisatie snel leren kennen.
  • De inwerkperiode verkort wordt.
  • Interne procedures en de manier van werken duidelijk wordt.    

Het uitwerken van een goed onthaalbeleid betekent dus een grote meerwaarde voor de organisatie. Een geslaagd onthaalbeleid zal in niet geringe mate afhangen van de wijze waarop de zaken in de organisatie concreet worden aangepakt. Jij als leidinggevende speelt hierin een cruciale rol. 

IN-Z Training & Begeleiding kan je ondersteunen in het uitwerken van een onthaalbeleid, volledig op maat van je organisatie. 

Hoe gaan we te werk?

1.    Intakegesprek: de intake dient als basis voor het uitwerken van een voorstel voor
       ondersteuning en samenwerking. 
2.    Voorstel
3.    Ontwikkeling: samen doorlopen we het volledige proces voor de ontwikkeling van
       het onthaalbeleid. 
4.    Evaluatie

  • Tussentijdse evaluatie (procesgerichte evaluatie): waar staan we nu? Wat moet er worden bijgestuurd? Wat is de gewenste situatie? Hoe verloopt de samenwerking? …
  • Eindevaluatie: zijn de doelstellingen van de organisatie behaald? Wat dient er nog te gebeuren om de doelstellingen te behalen? Wat kan IN-Z nog betekenen voor de organisatie? …

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!