Naar IN-Z.be

Organisaties - Verzuimbeleid

Het ziekteverzuim blijft stijgen. Er wordt meer en meer aandacht besteed aan een afwezigheidsbeleid in organisaties. Ziekteverzuim heeft immers een grote impact op de organisatie. Een goed verzuimbeleid draagt eveneens bij tot de motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Gebruik liever de term aanwezigheidsbeleid. Dan werk je aan de aanwezigheid van medewerkers.

Je moet bepalen hoe je als organisatie wil omgaan met zieke medewerkers, het ontwikkelen van een visie rond aanwezigheidsbeleid. Daarnaast moet het duidelijk zijn hoe je als organisatie omgaat met ziekte en moeten deze afspraken duidelijk zijn.

Eens enkele dagen afwezig zijn door ziekte, is geen probleem. Al moeten hier ook goede afspraken rond gemaakt worden. Wanneer je merkt dat je medewerkers regelmatig of structureel ziek worden, pak je dit best aan. Hoe ga je aan de slag met langdurige zieken? En hoe pak je het aan als ze terug komen?

IN-Z Training & Begeleiding ondersteunt je in het uitwerken van een verzuimbeleid. Daarnaast werken we samen concrete acties uit om echt te werken aan een aanwezigheidsbeleid.

 

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!