Organisaties - Jobcarving
Jobcarving - De sociale economie geeft het voorbeeld
Met de bewegende arbeidsmarkt heb je als werkgever geen andere keuze meer dan na te denken over andere manieren waarop je medewerkers kan werven. Er zijn steeds minder kandidaten met de nodige competenties voor een jobaanbieding. Jobcarving kan hier een antwoord op zijn. In de sociale economie doen we het al jaren: taken op de werkvloer anders verdelen en aanvullende taken bundelen tot nieuwe functies.
Als werkgever wil je in de eerste plaats graag dat je huidig personeel optimaal en duurzaam wordt ingezet. Dit kan je doen door rekening te houden met de interesses en kwaliteiten van je medewerkers bij de verdeling van taken. Door te snijden in de functieprofielen en de medewerkers te laten doen wat ze graag willen, wordt niet alleen de efficiëntie van het werk verhoogd maar ook het werkplezier. De taken die er dan overblijven, zijn meestal de neventaken die bij een functie horen maar op zich weinig met de functie zelf te maken hebben. Deze aanvullende taken kan je koppelen aan nog andere verspreide of niet volledig opgenomen taken. Met de gebundelde taken kan je nieuwe functies creëren die laagdrempeliger zijn voor mensen die om verschillende redenen moeilijker aansluiten bij de vacatures op de arbeidsmarkt. Zo schep je kansen voor mensen die gemotiveerd zijn om te werken en bij te leren.
Jobcarving kan eveneens een wijziging betekenen van bestaande teamverbanden. Soms kan het voor een organisatie nuttig zijn om zich anders te organiseren en deze nieuwe medewerkers in andere teamverbanden onder te brengen.
Offerte aanvragen?
Offerte aanvragen?
Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!