Naar IN-Z.be

Week van de werkstress

Communiceer open, zowel naar je collega's als je leidinggevende. Vertel hoe je je voelt en wat je verwacht van hen. Zo zet je zelf de stap naar open communicatie en duidelijkheid.

Laat aan je leidinggevende en je team weten wat je graag doet en nog wilt doen in de toekomst. Zo zorg je ervoor dat je aan de slag kan met je eigen kwaliteiten. Deel ook de uitdagingen die je voor jezelf ziet. 

Zet je in voor een goede sociale sfeer op het werk. Dit steekt je collega's aan om hetzelde te doen. Geef je collega's een compliment, wees vrolijk en positief, trek er samen een avondje op uit,...

Zorg zelf voor momenten van 'focus'. Plan dit in je agenda op een tijdstip dat je energieniveau hoog is. Tijdens deze momenten werk je aan grote topic waarop je je moet focussen. Zorg dat je niet afgeleid wordt. Breng je collega's op de hoogte van je focusmoment (dit kan door een voorwerk op je bureau te plaatsen) en schakel de meldingen van je e-mail en telefoon uit. Indien je je in een drukke ruimte bevindt, kan je je verplaatsen naar een rustige ruimte, of kan een dagje thuis werken je helpen om je te focussen.

Neem voldoende rustpunten tijdens je werkdag. Houd je aan pauzes en vul deze goed in. Een korte wandeling tijdens de middagpauze maakt je hoofd leeg en zorgt ervoor dat je na de pauze terug creatiever aan de slag kan.