Naar IN-Z.be

Leidinggevenden - Efficiënt en effectief vergaderen

In deze opleiding gaan de deelnemers heel concreet aan de slag met hun eigen vergaderingen. Via ervaringsgerichte oefeningen staan ze stil bij hun eigen rol tijdens een vergadering en op welke manier de communicatie verloopt.

We kijken door de bril van de 3P’s (product, proces en procedure) naar onze manier van vergaderen en naar de formele rollen (voorzitter, deelnemer, verslaggever) van een vergadering.

Ook worden de medewerkers zich bewust van knelpunten in de communicatie en ervaren ze dat storingen voorrang krijgen. Het erkennen van de gevoelens van de stoorzender brengt de vergadering terug op de rails.

Samen doorgronden we transparante vergaderprocedures waardoor de deelnemers verschillende tools in handen krijgen om efficiënt en effectief te vergaderen.
Via de vragenlijst i.v.m. de ‘teamrollen van Belbin’ komen de deelnemers achter hun eigen profiel en gaan ze nadenken over hoe ze hun sterktes meer kunnen inzetten tijdens vergaderingen.
De opleiding is doorspekt met verschillende werkvormen en methodieken die bij toepassen ervan voor meer variatie in de teamvergaderingen zal zorgen. De deelnemers gaan enerzijds naar huis met een concreet actieplan en anderzijds met een inventaris van fiches waarop de aangeboden werkvormen en methodieken worden uitgelegd.

Doelstellingen

  • Hoe voorkom je dat er tijdens vergaderingen voortdurend door elkaar gepraat wordt?
  • Dat alleen de luidste stemmen gehoord worden?
  • Hoe zorg je ervoor dat de vergadering haar vooropgesteld doel bereikt?
  • Hoe zorg je ervoor dat alle ideeën gehoord worden?
  • Welke impact hebben de deelnemers in een vergadering?

 

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!