Naar IN-Z.be

Leidinggevenden - Functioneringsgesprekken

In iedere organisatie is het belangrijkste middel het inzetten van mensen. Om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen waarborgen is een goed beheer van deze menselijke factor cruciaal. Een integraal personeelsmanagement is dus een noodzaak. Naast het opmaken van functieprofielen is het uitwerken van een efficiënt opvolgsysteem met bijhorende functionerings- en evaluatiegesprekken zeer belangrijk. In veel organisaties is het dan ook gebruikelijk regelmatig een functionerings- en evaluatiegesprek te voeren met de medewerkers. 

Het evaluatiegesprek is een gesprek waarin de verhoudingen ongelijk zijn. Jij als leidinggevende spreekt een oordeel uit over de prestaties van de medewerker. Het functioneringsgesprek daarentegen is een tweezijdig, open gesprek waarin het functioneren van de medewerker centraal staat. Het is een instrument waarmee je als leidinggevende je medewerkers kan motiveren en bijsturen. Hierdoor verbetert niet alleen het functioneren van de medewerkers maar ook de onderlinge samenwerking. 

Hoe zorg je er nu voor dat een functioneringsgesprek een belangrijk en motiverend sturingsinstrument wordt? Hoe ga je samen met de medewerker op zoek naar oplossingen? Hoe kan je op ontwikkelingsgerichte wijze resultaten behalen? … Op deze vragen en meer worden tijdens de vorming een antwoord gegeven. 

Aanvullend op de vorming kan IN-Z Training & Begeleiding voor jou een leidraad voor het functioneringsgesprek uitwerken. 

Doelstellingen

  • De voordelen leren kennen van een efficiënt opvolgsysteem.
  • Een opvolgsysteem uitwerken op maat van de organisatie (met een kader, concrete instrumenten en concrete afspraken).
  • De doelstellingen en de verschillen tussen een functioneringsgesprek en een evaluatiegesprek leren kennen.
  • De verschillende stappen in het functioneringsgesprek leren kennen.
  • Leerdoelen leren formuleren en deze kunnen opvolgen.
  • Inzicht krijgen in belangrijke competenties bij het voeren van een coachend functioneringsgesprek.
  • Een zicht krijgen op de eigen kwaliteiten en werkpunten in functie van het voeren van functioneringsgesprekken.

 

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!