Naar IN-Z.be

Werknemers - Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid

Je medewerkers komen veel in contact met je klanten. Je verwacht van hen dat ze op een vriendelijke manier omgaan met de klant, dat ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van de klant, oog en oor hebben voor de wensen van de klant, enz. 

Hierbij vind je het belangrijk dat ze zowel klantvriendelijk zijn (= het relationele aspect, hoe omgaan met de klant?), alsook klantgericht handelen (= het taakinhoudelijke aspect, wat verwacht de klant?). 

In de vorming ´klantvriendelijkheid en klantgerichtheid` krijgen je medewerkers inzicht in de manier van omgaan met de klant. Hoe ze klantvriendelijk en klantgericht werken. Hoe ze best communiceren met de klanten, collega`s en leidinggevende. En ook hoe ze hun eigen manier van werken kunnen afstemmen op de behoeften van de klant. 

Klantvriendelijk en klantgericht werken, zorgt ervoor dat je medewerkers  beter inspelen op wat de klant vraagt en helpt hen een goede band op te bouwen met die klant. Met een verhoogde klantentevredenheid als gevolg.  

Doelstellingen

  • Verwerven en verfijnen van inzichten in klantvriendelijkheid en klantgerichtheid (hoe doe je dat? Waarom is het noodzakelijk? …).
  • Zich bewust worden van welke houding men aanneemt in het contact met de klanten (attitude).  
  • Verwerven en verfijnen van competenties en vaardigheden (vb.: communicatievaardigheden) m.b.t. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid.  
  • Leren wat beter wel of niet kan gedaan worden in lastige situaties. 

 

Offerte aanvragen?

Wens je meer info? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!